Közel 3 éve találkoztam először a “Manó a polcon” sztorival, amikor is a férjem keresztlányaihoz megérkezett az ő manójuk. Ekkor még nem volt gyerekem, de már akkor megtetszett ez a szuper tradíció!  Tudom, sokan utálnak minden szokást, ami nem magyar, de ez tényleg egy szuper program lehet az egész család számára. Segít a kicsiknek megélni a karácsonyi várakozást, készülődést és akár az adventi kalendáriummal is összeköthetjük.

Mi is ez ‘Manó láz’ Tulajdonképpen?

 

A tradíció Amerikából indult útnak: A mikulás manókat /Elfeket/ küld a gyerekekhez, hogy szemmel tartsák őket. A megérkezett manót a gyerekeknek kell elnevezni, ezzel varázserő birtokossá teszik őket!!  A kis rosszaságok feladata, hogy minden este visszamenjenek az Északi-sarkra jelenteni a Télapónak!  A manók minden este valami csintalanságot követnek el, amivel a gyerekek csak reggel találkoznak (amint megtalálták őket). IGEN ÁM! De a manókat megérinteni TILOS, mert akkor elvesztik a varázserőjüket.

A kis manók Karácsony napján búcsút vesznek, visszarepülnek a Mikuláshoz, és nem is térnek vissza egészen a következő karácsonyi készülődésig!

Mondani sem kell, hogy a gyerekek rettentően kedvelik a válogatott rosszaságokat, amiket a manók követnek el. Szuper közösprogram miden nap megkeresni, hogy mi történt az éjszaka alatt!  Bármit kitalálhatunk, a célja hogy jól szórakozzunk a gyermekeinkkel! A tréfa tárgya legyen az egész család, ne csak mindig a gyerekek!

 

Válogatott Rosszaságok

 

S mi legyen a napi rosszaság? Töltsd le ingyen a manó >>>Csínytárunkat<<<

A manók mellett rengeteg kiegészítőt találhatunk a neten, amivel még színesebbé tehetjük a történetet! Ám, sok mindent mi magunk is elkészíthetünk, némi kézügyességgel! Már hazánkban is egyre többen hódolnak a rosszalkodó manóknak, aminek én külön örülök! Létrejött egy szuper Faceook csoprot is, ahol egyre több a résztvevő anyuka!

Karácsonyi Manóajtóinkról ITT olvashatsz többet!

Pin It on Pinterest

Share This